Live illustratie voor Formaat VZW

Gepubliceerd door dannitekent op

Formaat vzw huurde me in voor hun actiedag.
Samen met jeugdambtenaren, professionals, vrijwilligers en partners uit het jeugdwerk gingen ze aan de slag rond de thema’s die er écht toe doen post-corona.

Om de interessante inhoud van de panelgesprekken van hun actiedag, live, in kaart te brengen werd ik een voormiddag ingeschakeld. Op die actiedag waren meer als 100 mensen aanwezig om na te denken en in actie te komen over jeugdwerk. 

Tijdens het panelgesprek gebruikte ze een online tool om het publiek geëngageerd te houden. Cijfers uit onderzoek werden getoond, waarop gereageerd kon worden met een smartphone.

Tegelijkertijd illustreerde ik discreet, als een stille getuige, achter het publiek.

ik zit links tegen de muur foto credit:

Meestal ben ik een uur op voorhand aanwezig om alle technische zaken in orde te brengen. Soms is dat een heel eenvoudige klus. Wat hier het geval was, ik moest enkel een stopcontact zien te vinden. Dan neem ik de tijd om snel de omgeving te tekenen.

De medewerkers van Formaat vzw hadden de zaal heel erg mooi aangekleed, wat in de tekening een mooi resultaat gaf. Dat filmpje hebben ze nadien in communicatie gebruikt.

Formaat vzw heeft een hele sterke branding, met een mooi uitgekiend kleurenpallet. Zij bezorgden me op voorhand hun huisstijlgids. Daarmee kon ik de voorbereidingen treffen voor de actiedag kon treffen. Op die manier sluiten de illustraties naadloos aan op hun communicatiestrategie.

Na het panelgesprek met de sprekers capteerde ik ook nog twee inspiratiesessie, waarbij een klein panel en een moderator het publiek informeerde over hun cases en ervaringen.

Op het einde van de dag werden deze samenvattingen geprojecteerd. Nadien zijn de geïllustreerde verslagen zijn naar de deelnemers verzonden.

https://formaat.be/waarwarenwegebleven?fbclid=IwAR38Np3vaCBflrh4QYeBbXsXZzBQNxbmV1YIVXhAz71BPYTPY6aKaCRvNrY

Heb je een verslag van je evenement nodig dat echt “gelezen” wordt? Voeg live illustratiewerk toe aan je presentatie, concert of andere live ervaring. Analoog of digitaal. Precies wat jij nodig hebt om de ervaring van je publiek naar een hoger niveau te tillen. Met oog voor de kleine details die het verschil maken.

contacteer me danni@mensenmaat.com

Live tekenaar live illustratie event panelgesprek

Categorieën: Geen categorie