Illustratie

De kracht van visual storytelling

Mensenmaat verbeeldt wat je moeilijk onder woorden krijgt of op een andere manier wil zeggen. Unieke tekeningen trekken de aandacht, maken je verhaal toegankelijk en blijven plakken – zelfs letterlijk als je dat wil. Van potloodschets tot gedigitaliseerde aquarel.

Uitgebalanceerd en artistiek.

Schreeuwen op papier mist zijn doel. Fluisteren is zoveel krachtiger. Nuttige of ingewikkelde dingen licht verteerbaar maken met unieke tekeningen. Of waardevolle data visualiseren op een artistieke manier. Daar gaan we samen voor. 

Een hybride weg naar je illustratie

Gegroeid vanuit Live illustratiewerk blijft de wisselwerking tussen klant en illustrator cruciaal bij Mensenmaat. Ook voor de visual storytelling. Samen leggen we een hybride traject af. Het begint met schetsen en moodboards tijdens een eerste brainstorm. Daarna krijgen jouw unieke tekeningen vorm in Danni’s atelier. Gevoed door jouw verhaal, wensen en inspirerende omgeving.

Fotograaf: Fabrice Debatty

Het grotere plaatje

Zelf sta je heel dicht bij je boodschap. Toch is het goed om vanuit een helikopterperspectief overzicht te krijgen, zeker bij complexe boodschappen. Danni denkt bedrijfsmatig met je mee, vanuit eerdere werkervaringen als bedrijfsleider in de bouw en een projectleiderrol bij Amnesty International. Zo is je visual storytelling helemaal raak.

Mensenmaat in beeld

Hoe je ontdekt wat Mensenmaat zoal doet? Door te kijken naar de gerealiseerde projecten. Geef je ogen de kost en laat je inspireren.

Meet Helen of mermaid

Helen of Mermaid voorkant label

Een betoverende zeemeermin, getekend met een echt model en een zweem van mysterie. Dit is Helen of mermaid. Ze siert de etiketten van het gelijknamige premium limited edition bier, waarvan amper 150 flessen gebotteld zijn. Mensenmaat maakte de flessen nog unieker door aan de slag te gaan met vrouwelijke vormen, de wondere onderwaterwereld en aquarel. 

Benieuwd hoe ze smaakt? De Tall Poppy Brewing Company licht alvast een tipje van de sluier:

“Helen of mermaid, single hopped with Sorachi Ace. Combining citrussy notes of lemon and lime with herbal and woody tones, she embodies amalgation and duality. Playful yet earnest. Seductive yet commuted. Mercurial yet rooted in the now.“ 

Helen of Mermaid

Mermaid’s rose

Een betoverende zeemeermin, dit is Mermaid’ s Rose. Ze siert de etiketten van het gelijknamige premium limited edition bier, waarvan amper 150 flessen gebotteld zijn.

Rouwkaart

Charon
Ferryman of the Dead

Alpha/omega: De eerste en de laatste letter van het Griekse alfabet. Symbool voor het begin en eind van het leven.
2023 🖤 illustratie gemaakt in opdracht.

Limited edition – Postcard voor Cannes yachting festival 2023

Limited edition postcard in opdracht van SF13 voor het Cannes Yachting Festival. SF13 is een expert in het behartigen van het transport van zeilboten, boten, jachten, etc.

CAW viert tienjarig bestaan 

Om het tienjarig bestaan te vieren brengt CAW Limburg een blocnote op A6 formaat uit. De penselen van Danni werden ingehuurd om een motiverende qoute om te zetten in een artistiek beeld. Met respect voor de huisstijlkleuren van CAW gingen we met aquarelle aan de slag. Genderneutraliteit & empowerment stonden voorop.

Wervingsaffiche

SF13 werft aan

Een illustratie opdracht voor www.sf13.be wervingsaffiche,

Bovenstaande is een voorbeeld van een illustratie opdracht voor een klant.

Ontwerp voor mij een “ wervingsaffiche voor witte raven in de zeevaart”.

Een gewone uitgeschreven vacature zorgde voor weinig animo. Dus werd ik ingeschakeld.

Wat is de witte raaf?

Witte raaf: Mensen die “Dit soort ingewikkelde ladingpuzzel veilig over zee kunnen krijgen”.

De Antwerpse haven is een van de meest efficiënte havens van de wereld.

Het profiel: Je moet snel kunnen schakelen, mensentaal spreken, ruimtelijk inzicht hebben, een masterdiploma zeevaart hebben, verschillende talen beheersen, flexibel zijn, deel uitmaken van een tribe en willen lange uren maken om het vak goed te leren beheersen.

Met de klant ben ik op locatie gaan tekenen. 

Hij heeft de tijd genomen om me te tonen en uit te leggen hoe alles in zijn werk gaat op de haven en binnen zijn vakgebied.

De input van die wereld en op locatie getekende tekeningen zorgen dat de scope voor het beeld helder wordt . Tussen de mensen en het reilen en zeilen neem ik waar, observeer en teken ik.

Samen met de klant creëren we het beeld dat nodig is.

De eerste schetsen worden analoog uitgewerkt. Op papier, met aquarelle, potlood en inkt, nadien zet ik ze om in een digitaal beeld.

Verschillende afstemmomenten, tijdens het proces, zorgen dat we tot het juiste beeld te komen. Een beeld dat triggert. Dat ervoor zorgt dat de juiste kandidaten, voor die job, zich aangesproken voelen.

Een gebalanceerd beeld dat ervoor zorgt dat een potentiële freelancer ook de stap zet om contact op te nemen.

Branding Mermen company

vrij werk

Kunstenaar Jaouad gefotografeerd door Carmen De Vos

Complexe bedrijfsprocessen, droge data of een moeilijke boodschap overbrengen op mensenmaat? Ontdek de kracht van visual storytelling.

mail danni @ mensenmaat.com

(c) Danni Hoedemakers 2024

You are not allowed to use images without written permission from Danni Hoedemakers. Licensing fees are always applicable.