Projecten

Mensenmaat in beeld

Hoe je ontdekt wat Mensenmaat zoal doet? Door te kijken naar de gerealiseerde projecten. Geef je ogen de kost en laat je inspireren.

Meet Helen of mermaid

Een betoverende zeemeermin, getekend met een echt model en een zweem van mysterie. Dit is Helen of mermaid. Ze siert de etiketten van het gelijknamige premium limited edition bier, waarvan amper 150 flessen gebotteld zijn. Mensenmaat maakte de flessen nog unieker door aan de slag te gaan met vrouwelijke vormen, de wondere onderwaterwereld en aquarel. 

Benieuwd hoe ze smaakt? De Tall Poppy Brewing Company licht alvast een tipje van de sluier:

“Helen of mermaid, single hopped with Sorachi Ace. Combining citrussy notes of lemon and lime with herbal and woody tones, she embodies amalgation and duality. Playful yet earnest. Seductive yet commuted. Mercurial yet rooted in the now.“ 

Helen of Mermaid

Mermaid’s rose

Een betoverende zeemeermin, dit is Mermaid’ s Rose. Ze siert de etiketten van het gelijknamige premium limited edition bier, waarvan amper 150 flessen gebotteld zijn.

Live Illustratie voor Uhasselt

Een internationaal seminarie met participanten vanuit de hele wereld. Om de deelnemers blijvend te inspireren werden de keynotespeeches en pitches van proffesoren live geïllustreerd.

De eerste keynote, bekijk de rest op de link hieronder.

Lees alles over dit project

La Fille d’o in het modemuseum live geïllustreerd

Een vrouwelijke ondernemer met een sterke visie en een drang om het altijd net iets anders te doen. Geen wonder dat Mensenmaat en La Fille d’o, Murielle Scherre, meteen een klik hadden. Murielles uiteenzetting in het Modemuseum in Hasselt werd vereeuwigd in een reeks live illustraties. Zowel wat op het podium gebeurde als wat verteld werd. Het langzame creatieproces, bijvoorbeeld. Of de speciale designerbril van de journalist.

De tekeningen vonden nadien ook hun weg naar een tentoonstelling. Zo hebben La Fille d’o en Mensenmaat sindsdien een stukje gedeelde geschiedenis. Een warme herinnering met een positieve sfeer en een gesmaakte neerslag op papier.

CAW viert tienjarig bestaan

Om het tienjarig bestaan te vieren brengt CAW Limburg een blocnote op A6 formaat uit. De penselen van Danni werden ingehuurd om een motiverende qoute om te zetten in een artistiek beeld. Met respect voor de huisstijlkleuren van CAW gingen we met aquarelle aan de slag. Genderneutraliteit & empowerment stonden voorop.

UPC Kuleuven – live illustratie

Limited edition – Postcard voor Cannes yachting festival 2023

Limited edition postcard in opdracht van SF13 voor het Cannes Yachting Festival. SF13 is een expert in het behartigen van het transport van zeilboten, boten, jachten, etc.

Amnesty International verhuisd

Amnesty verhuist naar BXL

Grote veranderingen binnen een bedrijf botsen vaak op weerstand en organisatorische uitdagingen. Met treffende en behapbare illustraties brengt Mensenmaat de boodschap helder over en maakt processen transparant en begrijpbaar. Zoals voor Amnesty International, toen ze in 2016 verhuisden naar Brussel. Die beslissing zette heel wat evoluties in gang, van nieuwe samenwerkingsverbanden tot het switchen naar een ander besturingssysteem voor de laptops.

Cartoons ondersteunden een vlot verloop van de dagelijkse werking. Tijdens de verhuis en daarna, op de nieuwe locaties en in de nieuwe structuur. 

Live illustratie op Pukkelpop

Live muziek, gras onder de voeten en frisse pintjes. Dat is Pukkelpop. Maar het oog van Danni zag op Pukkelpop Downtown zoveel meer. Een fotograaf die in een bloembak belandt. Politieagenten met een aandachtig oog en gevoel voor ritme. Blijheid, vrijheid. Beleef het door de ogen van een live illustrator.

Shtt band in actie op Pukkelpop downtown

Wervingsaffiche

SF13 werft aan

Een illustratie opdracht voor www.sf13.be wervingsaffiche

Bovenstaande is een voorbeeld van een illustratie opdracht voor een klant. http://www.sf13.be

Ontwerp voor mij een “ wervingsaffiche voor witte raven in de zeevaart”.

Een gewone uitgeschreven vacature zorgde voor weinig animo. Dus werd ik ingeschakeld.

Wat is de witte raaf?

Witte raaf: Mensen die “Dit soort ingewikkelde ladingpuzzel veilig over zee kunnen krijgen”.

De Antwerpse haven is een van de meest efficiënte havens van de wereld.

Het profiel: Je moet snel kunnen schakelen, mensentaal spreken, ruimtelijk inzicht hebben, een masterdiploma zeevaart hebben, verschillende talen beheersen, flexibel zijn, deel uitmaken van een tribe en willen lange uren maken om het vak goed te leren beheersen.

Met de klant ben ik op locatie gaan tekenen. 

Hij heeft de tijd genomen om me te tonen en uit te leggen hoe alles in zijn werk gaat op de haven en binnen zijn vakgebied.

De input van die wereld en op locatie getekende tekeningen zorgen dat de scope voor het beeld helder wordt . Tussen de mensen en het reilen en zeilen neem ik waar, observeer en teken ik.

Samen met de klant creëren we het beeld dat nodig is.

De eerste schetsen worden analoog uitgewerkt. Op papier, met aquarelle, potlood en inkt, nadien zet ik ze om in een digitaal beeld.

Verschillende afstemmomenten, tijdens het proces, zorgen dat we tot het juiste beeld te komen. Een beeld dat triggert. Dat ervoor zorgt dat de juiste kandidaten, voor die job, zich aangesproken voelen.

Een gebalanceerd beeld dat ervoor zorgt dat een potentiële freelancer ook de stap zet om contact op te nemen.

SF13 werft aan

vrij werk

Straffe dames bij Vaklab

Ann Cox creëert unieke juwelen van recycled glas.
Martine Geladi weeft kunstzinnige tapijten en doeken. Hier is ze afgebeeld met een QR project. De QRcode , kijk maar eens naar waar deze je brengt, heeft ze vakkundig verweven tot een tapijt.

Lucas van de Fietsbar

Bij De Serre Hasselt kwam Lucas, van de Fietsbar, het verhaal van Fietsbar vertellen. In 10 minuten tijd vertelde hij het parcours van de fietsbar. Twee jaar later inspireert zijn verhaal nog steeds jonge ondernemers, bij de serre, Hasselt.

Hoe Mensenmaat het anders doet? Dat ontdek je zelf aan de hand van een selectie mooie cases.

De koppen bijensteken voor jouw uniek illustratiewerk?